Skip to main content

Bitcoin

Presentatie door: Bèr Kessels
14 mei 2013

Ik vertel in deze Linux Nijmegen bijeenkomst iets over Bitcoin; een nieuwe valuta. Een belangrijk onderdeel van Bitcoin, is dat het geld is waarmee je ook daadwerkelijk kunt betalen. En daarom kunnen we komende lug-bijeenkomst onze koffie, sapjes en biertjes aan de bar met Bitcoin betalen!

Daarvoor kunnen jullie al wat voorbereiden; vooral om te voorkomen dat we straks allemaal programma's en data zitten te downloaden op de wifi tijdens de bijeenkomst. Neem wat kleingeld mee (koffie kost €0.50, biertje €1.40 en €1.60) dan kun je dat ter plekke bij mij omwisselen voor Bitcoin en het meteen uitgeven...

Degene met een smartphone wil ik verzoeken om alvast één van de volgende apps te installeren:
* Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.schildbach.wallet
* iPhone: https://blockchain.info/wallet/iphone-app
* Windows phone:

Voor de iPhone app is een account bij blockchain vereist. De android-app werkt zonder registratie. Met windows-, nokia en blackberry alternatieven ben ik niet bekend, ik durf daarvoor geen advies te geven.

Wanneer je geen smartphone hebt, neem dan je laptop mee, en kies een van de volgende opties:
* Een account bij https://coinbase.com/
* Of installeer "bitcoin-qt" vanuit je software repository (geen account of registratie nodig) en laat deze synchroniseren; dit kost uren, maar gaat vanzelf.
* Of installeer https://multibit.org/ (geen account of registratie nodig), staat nog niet in alle software-repositories en -centers.

Ik ga in mijn presentatie wat verder in op de verschillende opties en hun verschillen. en maak je nog even niet al te druk over "minen", "exchanges" of andere rare Bitcoin-dingen, ook daar kom ik uiteraard op terug.

LUGN9 - dinsdag 14 mei 2013