Skip to main content

Over Linux Nijmegen

Linux User Group Nijmegen (LUG Nijmegen) is een gebruikersgroep van Nijmeegse Linux gebruikers. Het doel van deze Linux gebruikersgroep is het delen van kennis, uitwisselen van ervaringen.

Ontstaansgeschiedenis

Linux Nijmegen ontstond in 2012. Peter Martin (db8.nl) bezocht regelmatig Joomla User Group bijeenkomsten. Joomla is een flexibel open source Content Management Systeem om websites mee te bouwen. Peter was erg enthousiast over het uitwisselen van kennis via gebruikersgroepen. In 2007 was hij van Windows XP naar Linux overgestapt en wilde veel over Linux leren. Omdat er in Nijmegen nog geen Linux User Group bestond, besloot hij er zelf een te beginnen. Donné Brok (donux.nl) bood zijn hulp aan en samen zijn ze de Linux User Group Nijmegen gestart.  De eerste bijeenkomst was op dinsdag 12 september 2012. Na een aantal jaar verhuisde Donné naar Tilburg alwaar hij Linux & Open Source Tilburg heeft opgezet. Een andere vaste bezoeker, Oscar Buse (kwalinux.nl) nam het stokje van hem over.

Peter en Oscar organiseren elke 2e dinsdag van de maand een bijeenkomst in De Klinker. Het doel is om onderling kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren met Linux gerelateerde onderwerpen en een gezellige avond te hebben.

Onderwerpen

De bezoekers van de bijeenkomsten hebben verschillende achtergronden, gebruiken Linux voor verschillende toepassingen en hebben verschillende interesses en kennisniveaus. Linux Nijmegen probeert elke keer interessante onderwerpen en sprekers te vinden. En om verschillende niveaus van gebruikers aan te spreken: van beginners to gevorderden. Bij de presentaties wordt meestal aangegeven wat het niveau is.

Bijeenkomsten

Elke 2e dinsdag van de maand wordt er in Nijmegen een bijeenkomst georganiseerd. 
Een avond ziet er meestal als volgt uit:

  • 19:45 - start
  • 20:00 - introductie praatje
  • 20:05 - Linux gerelateerde presentatie
  • 21:00 - korte pauze
  • 21:15 - deel 2 van de presentatie of een 2e Linux gerelateerde presentatie
  • 22:00 - Gezellig ongestructureerd kennis en ervaringen uitwisselen

Toegang is gratis. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.