Skip to main content

LUGN121 - dinsdag 13 september 2022

13
september 2022

De honderdeenentwintigste bijeenkomst is op dinsdag 13 september 2022. Het is een jubileum bijeenkomst want we bestaan 10 jaar! De bijeenkomst is dit keer weer op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Gratis toegang. 

Programma: 

 • 20:00 uur - Linux User Group Nijmegen is 10 jaar! [niveau: alle] - Peter Martin
  Op dinsdag 11 september 2012 organiseerden Donné Brok en Peter Martin de allereerste bijeenkomst van Linux Nijmegen. Donné deed een praatje over een Linux distributie genaamd Crunch Bang. En Peter vertelde wat over een klein mini computertje op Linux genaamd Raspberry Pi. Sindsdien is er elke maand een nieuwe bijeenkomst in De Klinker (en tijdens de Coronatijd online). Donné heeft het organisatiestokje inmiddels overgedragen aan Oscar Buse.
  Een korte impressie. En vooruitblik.

 • 20:30 uur - De handtekening van een (Open Source) Evangelist [niveau: alle] - Peter Scholtens
  Erger jij je ook aan al die reclameleuzen onder e-mailtjes zoals bijvoorbeeld "sent with iPhone"? En wil je zelf mensen overtuigen van een echt betere wereld? Geen nood, plaag de verzenders terug met willekeurige links die jij aanraad. Geen saaie herhaling van telkens dezelfde boodschap, maar een willekeurige keuze van jouw oneindige lijst aanbevelingen, dus ze zullen er nog blij van op kijken.
  Sheets: pdfSignatureOfAnEvangelist.pdf

 • 21:30 uur - ffmpeg screencaps van video [niveau: gemiddeld] - Peter Martin
  Voor een website had Peter plaatjes nodig van 60 educatieve filmpjes die op de website te zien zijn. Na wat zoek- en probeerwerk vond hij een methode om dat snel met ffmpeg te kunnen doen.

 • 21:45 uur - [weet jij nog een kort en leuk onderwerp?]
  Neem even contact met ons op.

 • 22:30 uur - Einde.