LUGN120 - dinsdag 9 augustus 2022

09
augustus 2022

De honderdtwintigste bijeenkomst is op dinsdag 9 augustus 2022. De bijeenkomst is dit keer weer op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, PK Nijmegen. Gratis toegang. 

Programma: 

 • 20:00 uur - Grafana [niveau: gevorderden] - Oscar Buse
  Grafana is een multi-platform open source webapplicatie voor analyse en interactieve visualisatie. Het biedt grafieken en diagrammen van ondersteunde gegevensbronnen. Oscar laat zien wat Grafana is en hoe hij het heeft geimplementeerd.
  pdfgrafana.pdf

 • 21:15 uur - Logrotate [niveau: gevorderden] - Bèr Kessels
  Logrotate is software om het beheer van logbestanden te vereenvoudigen. Logrotate maakt de automatische rotatie compressie, verwijdering en verzending van logbestanden mogelijk. Op Linux gebruiken we het allemaal, meestal met standaard instellingen geïnstalleerd. Bèr laat zien welke leuke dingen hij met logrotate doet.

 • 21:30 uur - 4x5 key HID keyboard [niveau: gevorderden] - Peter Martin
  Peter kocht via een bekende Chinese webshop een programmeerbaar 4x5 mini-keyboard. Het zou via USB op Linux moeten werken volgens "plug and play without driver". Het toetsenboard werkt: via de toetsen kun je 0 t/m 9 en a t/m j typen. Maar om hem te programmeren, dien je closed source software van een obscure Chinese website te installeren. Peter ging op zoek naar andere mogelijkheden om de toetsen te programmeren.
  Sheets: usb-hid-keyboard-mappen-onder-linux

 • 22:30 uur - Einde.

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.