LUGN68 - dinsdag 10 april 2018

10
april 2018

De achtenzestigste bijeenkomst is op dinsdag 10 april 2018 in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen.

Programma:

  • 20:00 uur - Ontvangst
  • 20:15 uur - BackupPC - Oscar Buse
    Anders dan de naam doet vermoeden is BackupPC een fijne tool voor het backuppen van (enterprise) servers data naar disk. Het gaat hierbij vooral niet om het backuppen van hele filesystemen maar juist van specifieke data. Als een luxe schil om (o.a.) rsync doet BackupPC betrouwbaar zijn werk en restoren is een fluitje van een dubbeltje. Een incremental schema is heel nauwkeurig op te stellen en er wordt slim omgegaan met "dezelfde" files. Kortom: een tool die iedere sysadmin in zijn box moet hebben!

  • 21:15 uur - Linux op de werkvloer - discussie
    Discussierondje over hoe je Linux op de werkvloer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen en vragen als: Wat voor werk doe je?  Hoe gebruik je daar Linux bij? Welke software gebruik je? Tegen welke problemen loop je aan met collega's en systemen die andere besturingssystemen gebruiken? Welke oplossingen gebruik je daar voor?

  • 22:30 uur - Einde

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.