LUGN69 - dinsdag 8 mei 2018

08
mei 2018

De negenenzestigste bijeenkomst is op dinsdag 8 mei 2018 in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen.

Programma:

 • 20:00 uur - Ontvangst

 • 20:15 uur - Het grote Linux Nijmegen Hackspel: Hoe breken we in op een server? - Bèr Kessels
  Kennisniveau: Medium: basiskennis van commandline, en veelgebruikte commandline-tools (ssh, cat, cd etc) is gewenst.

  Deze bijeenkomst gaan we Hacken: inbreken op een server. We leren hoe dat nou werkt, dat hacken. Niet om de Facebook-pagina van je (ex)vriend vol flauwe kattenplaatjes te kunnen zetten, maar om te leren wat je zelf kan doen tegen digitale inbrekers: basiskennis helpt als jij jou digitale spullen beter wilt beveiligen. 
  In kleine teams doen we een spel, waarin je samen met je teamgenoten meer leert over enkele basis Linux-gereedschappen. Onderwerpen zoals het inloggen op servers, bestandsrechten, geheime bestanden, private keys, poortscannen of zelfs brute-forcen komen aan bod.
  Neem dus je laptop mee[1].

  Er is een server speciaal ingericht voor deze avond: we doen uiteraard niets illegaals en je meegbrachte laptop is ook helemaal veilig.
  [1] Als je alleen Windows op je laptop hebt, moet je óf een VM met Linux daarop zetten, óf het programma Putty installeren: we werken namelijk over ssh. Zegt je dat allemaal niets? Dan kun je ook bij een team aanschuiven en wordt je dit wel uitgelegd.

  De game die wij hebben gedaan: http://overthewire.org/wargames/bandit/ 

 • 22:30 uur - Einde

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.