LUGN91 - dinsdag 10 maart 2020

10
maart 2020

De eenennegentigste bijeenkomst is op dinsdag 10 maart 2020 in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen. Gratis toegang.

Programma:

 • 19:50 uur - Ontvangst

 • 20:00 uur - Lightning talks:
  drie korte Linux gerelateerde onderwerpen van elk 15 minuten.

  Onderwerp 1: De wondere wereld van Linux voor de beginner - Mike Chermin
  Besproken worden enkele persoonlijke ervaringen met Linux geïnstalleerd op een oude computer. Welke interessante open source software is er zoal. Waar moet je aan wennen als je een meer Windows of Apple operating systeem gewend bent.

  Onderwerp 2: De geboorte van de Informatica - Henk van Eer
  Informatica en filosofie. Kunnen wij de stelling verdedigen dat de informatica voortkomt uit de wijsbegeerte? Henk probeert door de behandeling van de geschiedenis van filosofie en wetenschap een mogelijk perspectief te ontwikkelen omtrent deze stelling.

  Onderwerp 3: Boekhouden onder Linux met GNUCash - Luuk Geurts
  GnuCash is open source boekhoudsoftware voor thuis en voor kleine ondernemingen en beschikbaar voor vele besturingssystemen. Met GnuCash kun je op een intuïtieve manier eenvoudig bankrekeningen, beleggingen, inkomsten en uitgaven bijhouden. Luuk deelt in deze korte presentatie zijn eerste gebruikservaringen.


 • 21:15 uur - Linux Quiz - Peter Martin
  We eindigen deze bijeenkomst met een Linux Quizje.
  Hoe goed ken jij Linux? 

 • 22:30 uur - Einde

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.