Skip to main content

LUGN123 - dinsdag 8 november 2022

08
november 2022

De honderddrieëntwintigste bijeenkomst is op dinsdag 8 november 2022. De bijeenkomst is dit keer weer op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Gratis toegang.

Programma: 

 • 20:00 Website gehackt, en nu? [niveau: gemiddeld] - Peter Martin
  Voor het functioneren en voor de veiligheid is het belangrijk om software up-to-date te houden. Websites op basis van een Content Management Systeem draaien ook op software. Die dien je ook up-to-date te houden.
  Maar wat doe je als jouw website dan toch nog wordt gehackt? 
  Peter vertelt hoe in oktober een van z'n websites werd gehackt via een zero-day security issue. Wat hij heeft gedaan om de oorzaak te vinden. En hoe dat uiteindelijk heeft geresulteerd in een Security Release voor zijn gebruikte CMS.
  Sheets: website gehackt, en nu?

 • 21:00 Privacyvriendelijke zoekmachine [niveau: gevorderd] - Peter Martin
  Zoekmachines loggen, zelfs in privacy/incognito modus, al jouw zoekopdrachten. Die linken ze aan jouw IP adres en browser profiel. En verkopen die gegevens aan adverteerders. Hun kun je dit voorkomen? Met je eigen meta zoekmachine! 
  Peter vertelt over hoe je met open source software jouw eigen meta search zoekmachine kunt opzetten die jouw privacy wel beschermt. Hij gebruikt daarvoor SearXNG en geeft een demo hoe je het zelf kunt installeren. SearXNG is een gratis internet metasearch engine die resultaten van meer dan 70 zoekdiensten samenvoegt en waarmee je als gebruiker niet niet gevolgd of geprofileerd wordt.
  Sheets: privacyvriendelijke zoekmachine

 • 22:30 uur - Einde