LUGN63 - dinsdag 14 november 2017

14
november 2017

De drieenzestigste bijeenkomst is op dinsdag 14 november 2017 in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen.

Programma:

 • 20:00 uur - Ontvangst

 • 20:15 uur - Matrix - Peter Scholtens
  Je familie zit op Facebook, je collega's op Skype en je vrienden op WhatsApp. Ben je lid van het ene sociale netwerk dan sluit je bepaalde mensen uit, kies je ander sociaal netwerk dan benadeel je weer anderen. Waarom is er geen gemeenschappelijk netwerk, zodat je berichten van iedereen bij kan houden in slechts een programma? Dat systeem bestaat: Matrix. Hiermee kun je Instant Messages en documenten sturen naar anderen maar ook Voice-over-IP en video. En zonder dat er een groot bedrijf (of overheidsdienst) is dat al je data bestudeerd.
  Peter gaat uitleggen hoe je zelf een Matrix server kan opzetten, en hoe je die aansluit op het Matrix netwerk. Wat voor hardware je nodig hebt, en hoe kun je gebruikers aanmaken. En hoe je eventueel een bridge naar andere netwerk kan maken.
  Slides: pdfMatrixIntroduction.pdf

 • 21:15 uur - #!/bash/collective/#7
  Wegens success geprolongeerd: we delen ons op in 2 of 3 teams. De teams krijgen de opdracht om een bruikbaar programma te schrijven in bash. De opdracht blijft tot op het laatste moment geheim. Welk team schrijft de mooiste code en... werkt het programma?

 • 22:30 uur - Einde

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.