LUGN62 - dinsdag 10 oktober 2017

10
oktober 2017

De tweeenzestigste bijeenkomst is op dinsdag 10 oktober 2017 in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen.

Programma:

 • 20:00 uur - Ontvangst

 • 20:15 uur - LineageOS installeren op Mobiel - Richard Spijkers en Peter Martin
  Mobiele Android telefoons worden vaak geleverd met een al verouderde versie van het Android besturingssysteem. En vergeet de bloatware niet: software die alvast standaard door de fabrikant geinstalleerd is, die je niet nodig hebt en die hardnekkig na elke update weer opnieuw geinstalleerd wordt. Daarom installeren veel mensen tegenwoordig zelf een actuele kale Android versie op hun smartphone. En daarna alleen de Apps die ze zelf nodig hebben. Hoe gaat dat in z'n werk?

  Richard en Peter bespreken hoe je een Android smartphone kunt voorzien van LineageOS, een gratis Android distributie. Waar moet je op letten? Hoe voorkom je dat je jouw telefoon in een "baksteen" ("brick") veranderd. En hoe kun je daarna Apps installeren? Als de techniek meewerkt (en "Murphy" thuis blijft) geven ze ter plekke een demo om LineageOS op een mobiel te installeren.
  Sheets: http://slides.db8.nl/md/lug17-lineageOS-installeren-op-mobiel.html

 • 21:15 uur - Show your smartphone
  Neem jouw mobiele telefoon mee, laat jouw Apps die je gebruikt zien en vertel waarom jij juist die prettig in gebruik vindt.
  Sheets samengesteld naar aanleiding van de demo: http://slides.db8.nl/md/lug17-lineageOS-installeren-op-mobiel.html#/8

 • 22:30 uur - Einde

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.