Skip to main content

LUGN143 - dinsdag 9 juli 2024

09
juli 2024

De honderddrieenveertigste bijeenkomst is op dinsdag 9 juli 2024. De bijeenkomst is op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Gratis toegang. Neem je laptop mee!

Programma:

  • In verband met familieomstandigheden gaat de Linux Tips & Tricks presentatie van Oscar niet door. We beginnen de avond met de Home Assistant presentatie die voor 21:30 uur stond gepland. 

  • 20:00 uur - Home Assistant [niveau: gemiddeld] - Peter Martin
    Home Assistant is een open-source platform voor domotica. Het stelt je in staat om verschillende slimme apparaten in je huis te automatiseren en te beheren via één interface. Je kunt apparaten zoals lampen, electriciteitmeters, internet routers, beveiligingscamera's en meer koppelen en bedienen, zelfs als ze van verschillende fabrikanten zijn. Peter installeerde Home Assistant op een oude thin client en werd enthousiast over de mogelijkheden. In deze presentatie vertelt hij hoe hij het gebruikt, tegen welke problemen hij opliep en hoe hij het heeft opgelost.

  • 21:30 uur - Lighting Talks
    Heb jij nog een leuk Linux gerelateerd nieuwtje? Of ben je een handige Linux tool tegengekomen die je werk of dagelijks gebruik een stuk eenvoudiger maakt? Dit is je kans om het te delen! Tijdens deze sessie nodigen we jou uit om kort en bondig je kennis, tips en ontdekkingen te presenteren. Of het nu gaat om een nieuwe feature, een handig script, een bijzondere configuratie, of een krachtige applicatie, wij horen het graag. Deel je ervaringen en inspireer je mede Linux Nijmegen bezoekers. 

  • 22:30 uur - Einde