LUGN116 - dinsdag 12 april 2022

12
april 2022

De honderdzestiende bijeenkomst is op dinsdag 12 april 2022. De bijeenkomst is dit keer weer op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, PK Nijmegen. Gratis toegang.

De meetup vanavond over Go Lang gaat helaas niet door: De spreker heeft zich net afgemeld ivm een positieve Corona test. We laten de bijeenkomst vandaag wel doorgaan, maar zonder het onderwerp Go. We hopen de Go presentatie een andere keer te kunnen plannen.

Programma: 

 • 20:00 uur - Go (Programmeertaal) [niveau: gevorderden] - Leo Willems
  Go (Golang) is een relatief nieuwe taal die ontwikkeld is bij Google. De opdracht aan een stel oude UNIX guru's (Ken Thompson enzo) was: maak een taal (en tooling eromheen) die the best of breed is van de laatste 50 jaar programmeertalen en die geschikt is voor moderne multi-core cpu's, type strong is en gecompileerd. Doel: alle programmeurs werken met 1 taal op 1 manier aan netwerk services (micro services). De taal maar met name de tooling moet passen bij een DevOps wijze van werken met ondersteuning voor refactoring, etc.

  Inhoud:
  * Introduction
  * History
  * Applications
  * Language and syntax
  * Interfaces
  * Goroutines and channels
  * Error handling
  * Packages
  * Overview Tooling & IDE’s
  * Idiomatic Go
  * Formatting and Documentation: go fmt and go doc
  * Test, Example
  * Modules
  * Miscellaneous
  Voorkennis: elke programmeertaal is ok maar hoe meer je er gezien hebt hoe beter.

 • 22:30 uur - Einde.

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.