Skip to main content

LUGN94 - dinsdag 9 juni 2020

09
juni 2020

De vierennegentigste bijeenkomst is op dinsdag 9 juni 2020. Door het Coronavirus NIET op onze reguliere locatie, maar virtueel met behulp van videoconferencing. Gratis toegang.

Programma:

 • 20:00 uur - Learning Ansible - Oscar Buse
  Ansible is een open source software tool om configuratiebeheer en applicatie-implementatie te vergemakkelijken. Door middel van zogenaamde "recepten" kun je rollen en taken definieren, software installeren, en instellingen configureren. 

  We gaan ook zelf aan de slag! Tijdens deze virtuele bijeenkomst gaan we een git repository downloaden met daarin twee virtuele boxen die we zullen gebruiken via vagrant. Daarmee kun je de kracht van Ansible zelf ervaren. Om ook mee te kunnen doen heb je nodig: git, virtualbox, vagrant.

  Oscar laat aan de hand van een demo enkel basis gebruik van ansible zien:
  * hoe ansible op te zetten
  * het gebruik van enkele "plays"

  Met deze basis kun je zelf je kennis makkelijker uitbouwen.
  Je kunt alvast zelf aan de slag via: https://github.com/oscarbuse/learning-ansible 
  Dan kun je het alvast downloaden en eventueel zelf al mee experimenteren.


  Wegens de maatregelen tegen COVID-19 organiseren we een virtuele bijeenkomst met behulp van Jitsi, open source video conferencing software. Pak je computer + webcam + Google Chrome browser en doe mee met onze virtuele bijeenkomst.

  De URL van de Linux Nijmegen video conference publiceren we op dinsdag kort voor de bijeenkomst op www.linuxnijmegen.nl.

 • 22:30 uur - Einde