Skip to main content

LUGN125 - dinsdag 10 januari 2023

10
januari 2023

De honderdvijfentwintigste bijeenkomst is op dinsdag 10 januari 2023. De bijeenkomst is dit keer weer op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Gratis toegang.

Programma:

 • 20:00 uur -  Het opzetten van een eenvoudige Linux server [niveau: beginners] - Marcel Kornegoor
  Linux servers vormen vaak de (onzichtbaar) fundering voor applicaties. Tijdens deze presentatie/workshop komen zaken aan bod die komen kijken bij het inrichten van een Linux server. Denk aan veilig inloggen, installatie van updates en applicaties en het aanmaken van een gebruiker. Ideaal voor beginnende Linux enthousiastelingen!
  Sheets en documentatie: workshop_linux_server

 • 21:15 uur - Uptime Kuma - self-hosted monitoring tool [niveau: gemiddeld] - Peter Martin
  Wil je de uptime van een of meerdere websites in de gaten houden? Met services zoals uptimerobot.com en www.freshworks.com/website-monitoring/free-uptime-monitoring/ kun je gemakkelijk websites monitoren. De light versies zijn gratis te gebruiken maar met een aantal beperkingen. Mocht je meer willen, dan moet je een betaalde service aanschaffen.

  Of de website monitoring in eigen hand nemen! Je kunt bijvoorbeeld met Uptime Kuma op een eigen server (of desktop :-) via een grafische interface websites in de gaten houden. Peter gebruikt Uptime Kuma op een Raspberry Pi om eigen en klant websites te monitoren. Hij laat zien hoe je Uptime Kuma via docker kunt installeren, inrichten en gebruiken.
  Sheets: uptime-kuma-self-hosted-monitoring-tool

 • 22:30 uur - Einde