LUGN126 - dinsdag 14 februari 2023

14
februari 2023

De honderdzesentwintigste bijeenkomst is op dinsdag 14 februari 2023. De bijeenkomst is dit keer weer op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, PK Nijmegen. Gratis toegang.

Programma:

 • 20:00 uur -  Energie meten en besparen [niveau: beginners] - Willem Schaap
  Hebben jullie al je klimaatdoelen en stikstofdoelen al gehaald? De prijzen van energie zullen hoogblijven. Heel basaal is dan het meten van je verbruik van (gas), elektriciteit en water. P1 poorten, splitters en stroomomvormers zullen passeren. Je wilt het verbruik van de warmtepomp en anders goed in kaart kunnen brengen. Bovendien kun je met zonne-energie behoorlijke meetfouten maken en is dat niet goed verbruiksmanager weer te geven.
  Willem vertelt tijdens deze bijeenkomst hoe je energieverbruik kunt meten en energie kunt besparen.
  Sheets: pdfverbruiksmeters2.pdf

 • 21:15 uur - Hardening van een Linux systeem [niveau: gevorderden] - Oscar Buse
  Wat komt er allemaal bij kijken van het hardenen van een Linux systeem? In ca. een uur wordt in vogelvlucht verteld waar je aan kan (moet) denken. Geen uitwerking tot in detail maar meer het duiden van de vele "best practices" die een Linux systeem veiliger maken. Met deze informatie (en de hulp van bv. CIS en/of STIG "benchmarks" (en veel googelen)) kan dan zelfstandig de uitwerking in de praktijk gedaan worden.
  Sheets: pdfLinux_hardening.pdf

 • 22:30 uur - Einde

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.