Skip to main content

LUGN141 - dinsdag 14 mei 2024

14
mei 2024

De honderdeenenveertigste bijeenkomst is op dinsdag 14 mei 2024. De bijeenkomst is op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Gratis toegang. Neem je laptop mee!

Programma:

 • 20:00 uur - Serie over AI, Data Science en programmeren [niveau: beginners] - Oscar Buse
  AI is tegenwoordig alomtegenwoordig. En AI kan niet zonder Data Science en, uiteraard, programmeren. In een aantal praatjes worden zaken mbt deze onderwerpen verder toegelicht. De focus ligt daarbij op de fundamenten: de wiskunde en het programmeren. Maar ook zullen (later) de nieuwste "deep learning" ontwikkelingen/toepassingen aan bod komen. Een klein beetje kennis van Wiskunde en Python is gewenst maar de focus ligt op "al doende leren" en veel zaken worden ter plekke uitgewerkt en uitgelegd. 

  Deze avond wordt begonnen met wat AI en Data Science is, waar het vandaan komt en worden de diverse deelgebieden waar we in latere praatjes op ingaan besproken.
  Sheets: pdfData_science_programmeren.pdf

 • 21:15 uur - dr. Linux
  Dr. Linux is een sessie voor en door Linux Gebruikersgroep Nijmegen bezoekers. Het doel is om gezamenlijk Linux computerproblemen op te lossen. En door het gezamenlijk te doen, er iets van te leren.

  Heb je een vraag over Linux? Of een probleem met Linux op jouw systeem? 
  1. Vul het formulier in: http://bit.ly/drlinux
  2. Kom naar de "Dr Linux" sessie tijdens een Linux Nijmegen bijeenkomst (zie agenda)
  3. Breng indien mogelijk je vraag & systeem mee om het te demonstreren (via beamer)
  4. We selecteren enkele vragen die we dan gezamenlijk proberen op te lossen

 • 22:30 uur - Einde