LUGN128 - dinsdag 11 april 2023

11
april 2023

De honderdachtentwintigste bijeenkomst is op dinsdag 11 april 2023. De bijeenkomst is dit keer weer op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, PK Nijmegen. Gratis toegang.

Programma:

 • 20:00 uur - Bash - echo "O, gaat dat zo..!" [niveau: gemiddeld] - Oscar Buse
  De meesten van ons maken wel eens een bash-script(je) om werkzaamheden te automatiseren. Maar hoe je nu precies test, [, [[, >, -gt, &&, (, ((, ++ etc.. moet gebruiken kan best verwarrend zijn. Oscar gaat proberen de eventuele verwarring niet groter te maken.
  Sheets: pdfbash.pdf

 • 21:15 uur -  Alpaca 7b - "ChatGPT" op eigen computer [gevorderden] - Peter Martin
  Vorige keer liet Peter de mogelijkheden zien van ChatGPT. Deze keer een AI chatbot op je eigen computer!
  Begin maart 2023 creëerde een team van onderzoekers van Stanford University voor 600 USD hun eigen "Alpaca 7b" Language Model dat is te gebruiken door AI Chatbots. Ze gebruikten hiervoor:
  * een open-source Language Model genaamd LLaMA 7B
  * huurden voor 500 USD de API van ChatGPT-3 om 52.000 voorbeeld conversaties te genereren
  * huurden voor 100 USD capaciteit op Cloudservers (3 uur op acht A100 NVIDIA Tensor Core GPUs) om het LLaMA-model te trainen met behulp van die gegenereerde conversaties.

  Peter laat zien hoe je het "Alpaca 7b" Language Model op je eigen computer kunt installeren en gebruiken. En een nog nieuwer en krachtiger Large Language Model genaamd GPT4ALL.
  Sheets: alpaca-7b-large-language-model

 • 22:30 uur - Einde

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.