Skip to main content

LUGN129 - dinsdag 9 mei 2023

09
mei 2023

De honderdnegenentwintigste bijeenkomst is op dinsdag 9 mei 2023. De bijeenkomst is op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Gratis toegang.

Programma:

 • 20:00 uur - Documenteren, waarmee? (Niveau: beginners) - Oscar Buse
  Documenteren is de manier om te zorgen dat kennis niet aan je blijft plakken met alle nadelige gevolgen van dien... Dus het waarom van documenteren zou voor eenieder duidelijk moeten zijn. Oscar gaat in dit korte praatje in op "waarmee"?
  Uitgaande van een aantal voorwaarden en kanidaat-tools gaat Oscar "op zoek" naar tooling waarmee zoveel mogelijk aan de voorwaarden voldaan kan worden.
  pdfDocumenteren.pdf

 • 21:15 uur - ip en ifconfig (Niveau: gemiddeld) - Oscar Buse
  ifconfig is een ouder commando voor het configureren van netwerkinterfaces op Linux, terwijl ip een nieuwer en krachtiger commando is dat is ontworpen om ifconfig te vervangen. Over het algemeen wordt ip tegenwoordig aanbevolen voor de meeste Linux-netwerktaken vanwege zijn flexibiliteit en kracht. Echter, ifconfig kan nog steeds worden gebruikt op oudere systemen of voor eenvoudige netwerktaken. Oscar gaat in op de mogelijkheden en verschillen.
  pdfifconfig_en_ip.pdf

 • 22:30 uur - Einde