Skip to main content

LUGN103 - dinsdag 9 maart 2021

09
maart 2021

De honderdenderde bijeenkomst is op dinsdag 9 maart 2021 wegens de anti-Corona maatregelen NIET op onze reguliere locatie, maar virtueel met behulp van videoconferencing. Gratis toegang.

Om de bijeenkomst bij te wonen heb je geen speciale software nodig. We maken gebruik van een BigBlueButton server van Veilig Samenwerken. Een standaard webbrowser is voldoende (en vanzelfsprekend een computer, webcam en microfoon). Uit ervaring weten we dat Google Chrome of Firefox het best werken. De link naar de bijeenkomst publiceren we om 19:00 uur op https://linuxnijmegen.nl/

Programma:

 • 20:00 uur - Hugin [niveau: basis] - Stephan van den Akker
  Sommige fototoestellen of mobieltjes hebben een panorama functie. Je kunt in de ronte foto's nemen die automatisch aan elkaar als panorama worden geplakt. Met Hugin kun je een mozaïek van foto's automatisch laten samenvoegen tot een panorama en nog veel meer. Stephan laat je de kracht van de tool zien.
  Sheets: Hugin.pdf

 • 21:00 uur - Borg Backup - Gerrit Smit

  BorgBackup is een deduplicerend back-upprogramma dat compressie en geauthenticeerde encryptie ondersteunt. Door gegevensdeduplicatie is Borg geschikt voor dagelijkse back-ups omdat alleen wijzigingen worden opgeslagen.
  BorgBackup: https://github.com/borgbackup/borg 
  Gerrit's scripts: https://gitlab.com/gaitjan/borg-generic
  Sheets: BorgBackup.pdf

 • 21:30 uur - Einde