Skip to main content

LUGN97 - dinsdag 8 september 2020

08
september 2020

De zevenennegentigste bijeenkomst is op dinsdag 8 september 2020 in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen. Gratis toegang.

Programma wijziging: Door omstandigheden schuiven we de 2e presentatie "Continuous Integration met Jenkins [niveau: gevorderden] - Oscar Buse" door naar oktober. Kijk op dinsdagmiddag op de website voor het vervangende onderwerp. Wil jij een presentatie van 45 minuten (of een lightning talk van 15 minuten) doen, neem dan even (telefonisch) contact met Peter op. 

 In verband met de anti-Corona maatregelen gelden er enkele extra regels:

 • Maximaal 20 deelnemers en vooraf aanmelden: https://www.meetup.com/Linux-Nijmegen/events/zqklnlybcmblb/
 • Blijf thuis als je Corona verschijnselen hebt
 • houd 1,5 meter afstand
 • Bij binnenkomst vul je een papieren formulier in (naam, e-mail, telefoon). We gebruiken de informatie niet voor andere doeleinden. Na twee weken gaat het formulier door de papierversnipperaar.

Programma:

 • 20:00 uur - Continuous Integration - praktische aanpak [niveau: basis] - Peter Martin
  Als programmeurs samen aan dezelfde code werken, dienen ze ervoor te zorgen dat ze met dezelfde code basis werken en er geen versie conflicten optreden. Bij het ontwikkelen van software volgens de "Agile" methodiek, wordt code in veel kleine iteraties toegevoegd in het eindproduct (een software pakket of web applicatie).

  Hoe zorg je ervoor dat dit allemaal goed en gemakkelijker verloopt?
  Peter vertelt iets over software ontwikkeling, het OTAP ontwikkel traject, samenwerken, Continous Integration, Git Flow, Git/Webhooks en problemen waar hij tegen aanliep.
  Sheets: continuous-integration-praktische-benadering

 • 21:00 uur - Privacy - Peter Martin
  Vorige keer gaf Peter Scholtens een interessante online presentatie "Hoe kom ik van GAFAM af" (Google, Apple, Facebook, Amazon & Microsoft). Deze keer gaat Peter Martin iets verder in op het concept Privacy. En wat je, behalve GAFAM vermijden, verder kunt doen om je privacy te beschermen.
  Sheets: privacy

 • 22:30 uur - Einde