Skip to main content

LUGN101 - dinsdag 12 januari 2021

12
januari 2021

De honderdeenste bijeenkomst is op dinsdag 12 januari 2021 wegens de anti-Corona maatregelen NIET op onze reguliere locatie, maar virtueel met behulp van videoconferencing. Gratis toegang.

Om de bijeenkomst bij te wonen heb je geen speciale software nodig. We maken gebruik van een BigBlueButton server van Veilig Samenwerken. Een standaard webbrowser is voldoende (en vanzelfsprekend een computer, webcam en microfoon). Uit ervaring weten we dat Google Chrome of Firefox het best werken. De link naar de bijeenkomst publiceren we om 19:00 uur op https://linuxnijmegen.nl/

Programma:

  • 20:00 uur - The making of De Beste Website - Peter Martin
    In september kreeg Peter Martin het idee om een nieuwe website te maken: https://de-beste-website.nl Het is een website over wat een website een goede website maakt. En wat je kunt doen om je eigen website te verbeteren. Twee maanden later lanceerde hij zijn nieuwe website, een Joomla meertalige website met vijf talen en elke taal onder een eigen topniveaudomein. In deze presentatie vertelt Peter over zijn idee, de uitwerking, tegen welke problemen hij aanliep en hoe hij die heeft opgelost.
    Sheets: The making of De Beste Website

  • 21:00 uur - Nagios - Oscar Buse
    Nagios is open source software waarmee je servers (bijv processorload, schijfgebruik) en services (bijv SMTP, POP3, HTTP, NNTP, ICMP, SNMP, FTP, SSH) kunt monitoren. Bij problemen stuurt kun je het e-mail notificaties naar de beheerders laten sturen. Oscar vertelt en laat zien hoe Nagios werkt.

  • 22:00 uur - Einde