Skip to main content

LUGN86 - dinsdag 8 oktober 2019

08
oktober 2019

De zesentachtigste bijeenkomst is op dinsdag 8 oktober 2019 in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, 6511 PK Nijmegen.

Gratis toegang.

Programma:

 • 19:50 uur - Ontvangst

 • 20:00 uur - Arduino workshop (voor beginners) - Peter Martin
  De Arduino is een microcontroller, een geïntegreerde schakeling om elektronische apparatuur te besturen, die je zelf kunt programmeren. De Arduino bestaat uit hardware gecombineerd met een open-source computer platform. De Arduino is te koppelen aan analoge en digitale input en output. Je programmeert de microcontroller controller in een C++ variant in een programmeeromgeving (Arduino IDE). Vervolgens compileer je de code naar machine code en upload je die code naar de Arduino om hem daar uit laten voeren.

  Workshop voor beginners
  We starten deze bijeenkomst met een korte introductie. Peter laat zien hoe hij op z'n Linux computer gebruik maakt van Arduino IDE, een stukje voorbeeld code programmeert, die compileert en naar Arduino wegschrijft en laat uitvoeren.

  Als je zelf wilt meedoen, dan is het raadzaam om zelf voor een Arduino te zorgen. Bijv Arduino Uno (Rev 3 is de actuele versie) die goed verkrijgbaar is bij verschillende Nederlandse webwinkels. Neem ook je laptop + USB kabel om de Arduino te koppelen mee. En evt een breadboard met wat draadjes, LEDs + knopjes.

  Deze Linux Nijmegen bijeenkomst houden we het eenvoudig. In een toekomstige bijeenkomst gaan we wat meer de diepte in en zullen we bijv wifi of bluetooth gaan gebruiken.
  Sheets: arduino-workshop-voor-beginners

 • 22:30 uur - Einde