Skip to main content

LUGN84 - dinsdag 20 augustus 2019

20
augustus 2019

De vierentachtigste bijeenkomst is op dinsdag 20 augustus 2019.
NB: ivm vakantieperiode deze keer een week later en op een andere locatie!
adres:
Kantoor Keizer Karel Webdesign / db8 
Keizer Karelplein 32 Q 
6511 NH  Nijmegen

Route: Witte pand (Isatis) op Keizer Karelplein (Van Schaeck Mathonsingel / Graafseweg). Ingang is rechterzij-ingang op de Van Schaeck Mathonsingel, in gangetje bij bord "32 Q" langs de brandtrap. Op de intercom aanbellen op 32 Q bij Webdesign. Eventueel betaald parkeren voor de deur in Keizer Karelgarage (na 18:00 kost het 0,50 euro per uur).

Gratis toegang.

Programma:

 • 19:50 uur - Ontvangst

 • 20:00 uur - Hacking de Pogoplug - Peter Martin

  De Pogoplug, in 2009 op de markt gebracht door Cloud Engines voor $99 USD, was een gecombineerde hardware / cloud based oplossing om bestanden via internet te kunnen benaderen. Je koppelde een USB harddisk aan het apparaat, en verbond die via een ethernet netwerk aan het internet. Via https://my.pogoplug.com/ kon je dan inloggen op jouw eigen apparaat en de aangesloten harde schijf of USB sticks benaderen.

  Erg handig, totdat Cloud Engines in 2018 de stekker uit hun service trok, waarmee het de Pogoplug degradeerde tot "presse papier".

  Peter laat zien hoe je het apparaat van "presse papier" tot linux servertje kunt ombouwen.
  Sheets: hacking-de-pogoplug

 • 21:15 uur - Show your... fav Linux video - Peter Martin
  Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en om nieuwe dingen te leren over Linux, kun je allerlei filmpjes vinden. Wat zijn jouw favoriete Linux gerelateerde filmpjes?

  Neem jouw lijstje mee om te bespreken met andere deelnemers.

 • 22:30 uur - Einde