Skip to main content

LUGN136 - dinsdag 12 december 2023

12
december 2023

De honderdzesendertigste bijeenkomst is op dinsdag 12 december 2023. De bijeenkomst is op onze vaste locatie in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Gratis toegang.

Programma:

 • 20:00 uur - Data verwerking: een praktijkvoorbeeld [niveau: gemiddeld] - Oscar Buse
  Voorlopig de laatste in een serie van Oscar over Python in de praktijk. We gaan kijken naar een praktijvoorbeeld mbt het maken van rapportages: data in MySQL moet netjes verschijnen in een PDF. Wat komt hierbij kijken, wat is handig om te doen, wat niet. Gaandeweg maken we kennis met SQL-queries, dataframe manipulatie, het plotten van data en het maken van een pdf file.
  Sheets: pdfMaken_van__rapportages.pdf

 • 21:15 uur - LangChain - Een introductie [niveau: gemiddeld] - Peter Martin
  We hebben bij Linux Nijmegen meerdere presentaties over AI chatbots gehad: ChatGPT, Alpaca 7B, PrivateGPT. Die chatbots maken gebruik van Large Language Models

  LangChain is een framework om applicaties te ontwikkelen die gebruik maken van Large Language Models (LLM). Het is een revolutionair framework dat de ontwikkeling van toepassingen met LLMs aanzienlijk vereenvoudigt. Denk aan het creëren van eigen geavanceerde chatbots, documentanalyse, samenvattingen en zelfs het analyseren van computercode. Peter vertelt over LangChain en de toepassingen ervan. Misschien hebben we zelfs tijd om in wat code te duiken. 
  Presentatie: LangChain - een introductie

 • 22:30 uur - Einde