LUGN114 - dinsdag 8 februari 2022

08
februari 2022

De honderdveertiende bijeenkomst is op dinsdag 8 februari 2022. Wegens de Corona maatregelen nog NIET op onze reguliere locatie, maar online via videoconferencing. Gratis toegang.

Om de bijeenkomst bij te wonen heb je geen speciale software nodig. We maken gebruik van een BigBlueButton server van Veilig Samenwerken. Een standaard webbrowser is voldoende (en vanzelfsprekend een computer, webcam en microfoon). Uit ervaring weten we dat Google Chrome of Firefox het best werken. De link naar de bijeenkomst publiceren we om 19:00 uur op https://linuxnijmegen.nl/

Programma: 

  • 20:00 uur - Open source op de werkplek van een electronica ingenieur [alle niveaus] - Peter Scholtens

    In vrijwel elk vakgebied kun je open source toepassingen vinden, maar vaak moet je een beetje weten te vinden. Voor het ontwerp van analoge en/of digitale electronica, of dit nu begint met experimenten d.m.v. breadboarding, of zodra het wat serieuzer wordt met printed-circuit boards (PCB), of zelfs het ontwerpen van je eigen chip, zijn diverse open source gereedschappen te vinden. Met een overzicht bij de hand van wat je in dit vakgebied nodig hebt, wordt besproken wat er wel goed, of beperkt of vrijwel niet beschikbaar is, en met welke beperkingen.
    Presentatie: pdfopen_source_op_de_werkplek.pdf

  • 22:00 uur - Einde.

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.