Zaterdag 21 september 2013 is het weer Software Freedom Day, een internationaal event waarbij Open Source Software gebruikers de vrijheid vieren die Open Source Software hen biedt, en aandacht aan het concept geven zodat ook andere computergebruikers de voordelen leren kennen. Deelnemers van Linux User Group Nijmegen organiseren die zaterdag een "Open Source demo dag en Linux install party".

PERSBERICHT
Zaterdag 21 september 2013 - Open Source Demo Dag in Nijmegen

Zaterdag 21 september 2013 is het Software Freedom Day. Wereldwijd vieren gebruikers van Open Source Software de vrijheid die dergelijke software biedt. Open Source Software (denk aan OpenOffice, FireFox) wordt gedistribueerd met een licentie die de vrijheden van de gebruiker garandeert.

Wil je de voordelen van Open Source Software leren kennen? Of zoek je Open Source alternatieven voor de software die je nu gebruikt? Kom dan op zaterdag 21 september naar De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen. Daar organiseert de Linux gebruikersgroep Nijmegen tussen 12:00 - 18:00 uur een Open Source Demo Dag. Toegang gratis! Behalve voor het vrije besturingssysteem Linux is er ook aandacht voor Open Source software die op Windows en Apple werken.

Op zaterdag 21 september 2013 organiseerd de Linux gebruikersgroep Nijmegen een Open Source Demo Dag. Van 12:00 tot 18:00 ben je welkom in De Klinker, Van Broeckhuysenstraat 46, Nijmegen.

Leden van de Linux gebruikersgroep demonstreren dan alternatieven voor "gesloten" software. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met platform onafhankelijke Open Source Software, dwz waarvan versies beschikbaar zijn voor zowel Windows, als Apple en Linux.

Elke software heeft een licentie. Vaak beschermt de licentie de producent/leverancier van de software en legt het beperkingen op aan de eindgebruiker. Open Source Software is software met een licentie die de eindgebruiker juist vrijheid geeft. Vaak is het gratis, maar er bestaat ook betaalde Open Source Software.