LUGN108 - dinsdag 10 augustus 2021

10
augustus 2021

De honderdenachtste bijeenkomst is op dinsdag 10 augustus 2021. Deze keer nog even online met behulp van videoconferencing. Gratis toegang.

Om de bijeenkomst bij te wonen heb je geen speciale software nodig. We maken gebruik van een BigBlueButton server van Veilig Samenwerken. Een standaard webbrowser is voldoende (en vanzelfsprekend een computer, webcam en microfoon). Uit ervaring weten we dat Google Chrome of Firefox het best werken. De link naar de bijeenkomst publiceren we om 19:00 uur op https://linuxnijmegen.nl/

Programma: 

  • 20:00 uur - MySQL Database [gevorderden] - Peter Martin
    Een Content Management Systeem (CMS) is een website die je online kunt beheren. Zo'n CMS bestaat uit PHP bestanden voor de werking, HTML voor de weergave, CSS voor de layout en JavaScript voor extra functionaliteit in de browser. De inhoud van de website komt uit een database (meestal MySQL). Deze keer vertelt Peter over de werking van MySQL databases en laat hij verschillende tools zien om zo'n database te beheren.

  • 22:00 uur - Einde.

Blijf op de hoogte
van de Linux Nijmegen bijeenkomsten

Linux Nijmegen is een Linux User Group voor en door gebruikers van het Linux open source besturingssysteem. Elke 2e dinsdag van de maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd over een Linux gerelateerd onderwerp.


© 2022 db8.nl. All rights reserved.