Skip to main content

LUGN112 - dinsdag 14 december 2021

14
december 2021

De honderdtwaalfde bijeenkomst is op dinsdag 14 december 2021. Wegens de Corona maatregelen NIET op onze reguliere locatie, maar online via videoconferencing. Gratis toegang.

Om de bijeenkomst bij te wonen heb je geen speciale software nodig. We maken gebruik van een BigBlueButton server van Veilig Samenwerken. Een standaard webbrowser is voldoende (en vanzelfsprekend een computer, webcam en microfoon). Uit ervaring weten we dat Google Chrome of Firefox het best werken. De link naar de bijeenkomst publiceren we om 19:00 uur op https://linuxnijmegen.nl/

Programma: 

  • 20:00 uur - Joomla 4 CLI - Peter Martin
    In augustus werd een nieuwe versie van Joomla uitgebracht: Joomla 4. Joomla is een stabiel en krachtig CMS met veel functionaliteit in de core. Nieuw in Joomla 4 is o.a CLI, webservices, workflow en accessability verbeteringen. Peter laat in een korte demo zien hoe je Joomla installeert en hoe je de nieuwe CLI functionaliteit van Joomla kunt gebruiken.

  • 20:45 uur - Zonneparken monitoren - Oscar Buse
    Oscar is bezig met een project om zonnepark data actief te monitoren. Gedurende dit deel zal Oscar uit de doeken doen wat hier zoal bij komt kijken. Naast typisch solar termen als "inverter" en "stringconfig" komen de diverse open source technieken welke deze monitoring mogelijk maken aan bod.

  • 22:00 uur - Einde.